14 Ekim 2015 Çarşamba

Cins, bir dergi

 Sizinle uzun zamandır dergilerden konuşmadık. Hazır dergi festivalleri başlamak üzereyken, editörler okuyucuları ile buluşmak için gün sayıyorken ben de size yeni bir dergiden bahsedeyim. Yazar kadrosu oldukça geniş. Kimler yok ki? Bekir Develi, İbrahim Tenekeci, Haşmet Babaoğlu, Furkan Çalışkan... İçerik bakımından da dopdolu. Zaten siz de çoktan anladınız hangi dergiden bahsettiğimi ama ben yine de dile getireyim: ‘’Cins.’’


 Ekim 2015 tarihi itibariyle yayın hayatına başladı. Genel yayın yönetmeni, İsmail Kılıçarslan.  İlk sayının dosyası ‘’Türkiye’de Kültürel İktidar.’’ Evladım Onlar Put diyor kapağında. Ama aslında demiyor. Haykırıyor. Kapağını açar açmaz çıkan giriş yazısı ‘’ adamlar içimizden geçeni yazmış valla helal dedirten ‘’cins’’ten.
 Başlık ilginç olmalı ki okutsun anlayışının hakim olduğu bir dergi ancak diğerlerinden farkı içeriği de oldukça dolu. Yani başlığa kanıp okuduktan sonra başlıkla alaka kuramadığımız, umduğumuzu bulamadıklarımızdan değil. Grafik tasarımı sayfa, mizanpajları gayet güzel. Sıkıcı bir arka planı kesinlikle yok.
 Yazıların içeriği hakkında fazla bilgi vermeyeceğim zira gidip ilk sayısını bayiinizden ısrarla isteyiniz. Alınız. Okuyunuz. Sadece eklemek istediğim bir husus var ki dergi boyut olarak diğer dergilere oranla daha büyük. Çantaya atıp dilediğin yerde okuyamama sorunu var. Özellikle de okula giderken, bir yerde beklerken benim gibi dergi okumayı sevenler için taşıma sorunu var. Bu konu çok dile getirilir mi yoksa bende mi bir gariplik var, benden başka kimse takılmıyor mu falan filan bilemem. Aman bu da kusur mu canım? Dediğinizi duyar gibiyim.
Uyarı: Blogumdaki yazıları kaynak göstermeden kullanmak KESİNLİKLE YASAKTIR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder