27 Kasım 2015 Cuma

Alışma Hastalığı

 Alışmak en büyük hastalık. İnsan, zaman denen illete yenik düşüyor. Hayatta alışamam dediği her şeye mutlaka alışıyor. En kötüsü tavizin tavizi doğurduğu şu dünyada alışıldık şeylerde yeni alışılacak olayları beraberinde getiriyor. Düşünsenize. Nelere alışmadık ki şu son bir kaç yılda...

Kıyıya Vuran Çocuk Cesetleri:
Suriye mültecilerini buraya kaç kere yazdım bilmiyorum. Aylan Kurdi bebeği...,  Adem Özköse’nin yazılarından Halep’in halini.... kılıçdaroğlunun Suriyelilileri seçim vaadi yapışını... neleri neleri... Peki bu gün ne oldu? Biliyor musunuz? Geçen hafta olanın aynısı. Aynı bir kaç ay önce olduğu gibi mülteci botu battı. 4’ü çocuk onlarca ölü... ama kimsenin o haberi okuduğu bile yok.
 Artık akşam haberlerinde bile bu konu daha da arkaya atılıyor. Gün içinde bir bildirim sesi yetiyor. ‘’Bot battı, cesetler kıyıya vurdu.’’ Tezgahta elmalar devrildi sanki. Ya da bir çocuğun elinden balonu kaçtı.
 Hayır. Gerçek şu: esed’in zulmünden kaçan masumlar, hayal tacirlerinin oyununa kandı, belki de Avrupa’ya geçebiliriz ümidiyle Ege’nin o eşsiz güzelliğinde cesetleri kıyıya vurdu.
 İlk olmayacaklar. Allah kahretmesin ki son da olmayacaklar. Ama artık hiç biri Aylan bebek kadar bilinmeyecek. Kimse engel olmak için çaba bile sarf etmeyecek.
 En acısı, Suriyeli çocukla oyun oynayan Danimarkalı polise evlenme teklifi yağdıran insanlar, hayatı bu kadar kolay sanmaya devam edecekler.
 İçimizdeki İrlandalılara:
 Sene 2000 Avrupa kupaları eleme maçı. Milli takımın başında Mustafa Denizli var, karşı tarafta ise rakibimiz olan İrlanda dışında kendisini ağır bir şekilde eleştiren Türk futbol otoriteleri. Maç biter ve üst tura çıkmaya hak kazanırız. Bunun üzerine Denizli çıkar ve başta Hıncal Uluç’u kast ederek der ‘’İçimizdeki İrlandalılar’’.
 Bu sözü şimdi içimizdeki ruslar olarak değiştirmek istiyorum izninizle ve ekliyorum...
 Hava sahamızı işgal eden rus uçağını vurmamıza üzülenler ve  geçen sene Türkmenlere yardım götüren mit tırlarını durduranları alkışlayanlar mide bulandırıcı olmakla cani olmak arasında gidip geliyorsunuz. Yazık!!!
 Ama en acısı biz sizin bu halinize bile alıştık.
Alışıyoruz.
Alıştık.
Alışacağız Allah bilir daha nelere.
alışmamıza inat dualarla bu kötü alışkanlığımızdan da kurtulacağız.
Uyarı: bloğumdaki yazıları ve fotoğrafları izinsiz kullanmak kesinlikle YASAKTIR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder