12 Temmuz 2014 Cumartesi

BıktıK

   Bıkmadık mı sizcede 118'li numaraların reklamlarından. Sürekli bir önde darbukalı amca, arkada esnafın her türlüsü beraber şarkı söyleyip oynuyorlar. Altında dehşet verici bir mantıksızlık gizli. Bana bıkkınlık geldi yazayım dedim. 
  İlk olarak 21. Yüzyılda yaşıyoruz ve 90'lı yılların icadı bilinmeyen numaralar hattına gerçekten çok ciddi boyutlarda ihtiyacımız yok. Ciddi boyutlarda diyorum çünkü eskiden bir tane vardı şimdi 118'in arkasında 1'den 99'a kadar sayı çevirebilirsin. Biraz youtube'a kaçak girme kanalları gibi a,b,c,h,l.. tunnel yaz birinden gir. Hepsi aynı kapıya çıkar.
   İkincisi bilmediğim bir numarayı öğrendiğimde niye bu kadar sevineyim. Bir numarayı bilmiyorsam ve çaresizlikten 118'li bir hattı aradıysam hadi bir de numarayı öğrenebildim varsayalım, ama Allah aşkına niye darbuka eşliğinde oynama hissi içine gireyim ki. 
   Bir de şu yönü var. Adam evine icra gelip gelmeyceğini dahi arayıp 118'den öğrenmeye kalkışıyor ne gariptir ki sonra yine dilimize dolanan o iğrenç melodiyle oynamaya başlıyor. 
   İftar vaiktlerini bile kendilerinden öğrenecekmişiz. İftar vaktine az kaldıysa tamam darbukayı alalım da ya 5-6 saat varsa o zaman napıcaz? Orhan baba çalabiliyor musunuz? 
  Klasik Türk zekasına sahip bir insan olarak, benimde merak ettiğim tek bir husus var bu konuda, o da şu ki herkesin numarasını herkese bayaa baya veriyorlar mı bunlar. Eğer veriyorlarsa nacizane bir reklam önerim olacak kendilerine. Murat Boz hayranı bir kız Murat Boz'un numarasını öğrensin mesela sonra darbuka eşliğinde oynasınlar. Mevcut ünlüyü türetebiliriz Tarkan, Serdar Ortaç ya da Hadise.... Ne saçma bir yöne doğru gidiyor bu yazı. Sanırım bunlar hep 118'den kaynaklanıyor birazdan darbukada istemeden susayım ben en iyisi :) 
Instagram:symakrlkn
Twitter:symkrlkn
Not:blogumdaki resimlerin kullanılması kesinlikle YASAKTIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder