3 Temmuz 2014 Perşembe

Acırım Böylelerine

   Ölsek %90'ınımızın cenazesi camiden kalkar. Bayramlarda da iyi müslümanızdır Allah biliyor ya. Ramazan'ın ilk ve son günüde fena değilde geri kalan 28 gününden hiç konuşmayalım mümkünse.
      Alışveriş merkezleri, sokaklar, caddeler kafeler sanki avrupadan sahneler gibi adeta. Yiyenlerle, içenlerle dolu. Tabiki tutmayabilirsin o senin özgür hür iradenle verebileceğin karar ama o zaman saygi bekleme, saygi göster tutana. Senin yapamadığını yapıyor. 
       Biliyor musunuz, ben hep içten içe acırım şu oruç tutmayanlara. İradesi zayıf insanlar bunlar, aç kalmaktan korkarlar. Afrika'daki 5 yaşına girmeden açlıktan hayatını kaybeden çocuklar kadar değiller. Ama empati yapalım diye etrafa, evrene mesaj gönderirler. Biri yürü git Allah aşkına...
     Acırım çünkü sıcacık pideyi yemeden beklemenin keyfini bilmezler ya da dilin damağına yapışmıştır tam o anda ezan okunurda bir damla suyun vücuduna gidişini hissedersin hani işte oruç tutmayanlar bunu da hissedemezler. Bilemezler.
    Bayramda çikolata yemekten dökülen alerjileride anlayamazlar. Ya da o baklavayı saat on ikide yiyebilmenin keyfini. Bayram kahvaltılarını hele hiç anlatamazsın onlara. 
    Ramazan'ın bu dünyadaki karşılığını bile alamadan yaşarlar. Çevrenizde keyfinden oruç tutmayan biri varsa eğer acıyın ona çünkü şu dünyada yaşayan en iradesiz insanlardan kendisi. 
    Instagram:symakrlkn
    Not: blogumdaki resimlerin hepsi benim tarafımdan çekilmektedir. Kullanmak kesinlikle YASAKTIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder