19 Kasım 2014 Çarşamba

Yeni Dünya Düzeni

 Lafı bu sefer çok dolandırmayıp direk konuma gireceğim. Bu yazımın sonunda bana etiketi yapıştıracaksınızdır büyük ihtimalle hangi etiketimi 'antikapitalist' olanı. Bir merak oluştuysa içinizde hemen yazıma başlıyorum.

 Geçen hafta hoca derste Türkiye'nin uyutulmaya başlandığını dönemlerden bahsetmiş ve buna da magazin programlarını televoleleri örnek göstermişti. Siyasetin yasak olduğu, sorgulamanın en iyi şekilde hapisle sonuçlandırıldığı zamanlar kısacası 80'ler 90'lar.. 
 Bu dönemin doğurduğu en büyük sonuçlardan biri de 'haksız kazanç'. Dünkü yazımı hatırlayacaksınızdır. (eğer okumadıysanız buraya tıklamanız yeterli ki önce onu okumanızı tavsiye ederim) Futbolu ne kadar sevdiğimden bahsetmiştim. Akşam maçı izlerken yenilmişliğin verdiği kızgınlıkla hocanın dediklerini kendi mantığımda birleştirince EVET dedim. 
 Biz gerçekten uyutulmaya çalıştırılıyoruz. Olayı şu yönden ele alalım bir futbolcu 3 yıllık sözleşme imzalıyor ve yıllık 1.2 milyon euro kesin ücret artı maç başı 15 bin euro alıyor bunun galibiyet primlerini ve atılan gollerin mükafatını saymıyoruz bile. Allah daha çok versin tabi parasında değilimde adaletsizliğindeyim biraz işin.
 Bir de şunu ele alalım 18 tane maden işçimiz bir haftadır yerin altında ve hala ulaşamadık kendilerine. Peki bir maden işçisi ne kadar alıyor? Peki bir maden işçisi mi bu ülkeye daha çok katkı sağlıyor yoksa bir futbolcu mu? 
 Geçen senelerde hükümet astronomik ücretli transferlere sınırlama getirilmesi gerektiğini dile getirmiş ancak tabiki bir sonuca varılamamıştı. Sebebi oldukça basit devlet maden işçisine 2 bin lirayı dahi verecek güçte değilken futbolun patronları bir futbolcuya haftada 15-20 bini gözü kapalı bir imza ile halledebiliyor. Koca koca iş adamlarının futbol üzerinden aldığı kazanç ve zevk de hiç küçümsenemeyecek kadar çok. Ve maalesef devletten daha da güçlüler.
 Bu yazı bir sonuca varamayacak bunu belirteyim size, varamaz da zaten çünkü yeni dünyanın düzeni bu. Şarkıcılar, mankenler, futbolcular ve bir de şaklabanlar milyarlarca lira kazanacak gerçek emeğin sahibi hayatını bir kaç binle geçiştirmeye çalışacak. Bir de ülkemize beddua edenlerde adreslerini versinler kınaları kargolayalım. Her türlü düşmanlara ve oyunlara rağmen Yeni Türkiye bir şekilde kurulacak Allah'ın izniyle.
Not: Herkesin Aşure Günü mübarek olsun. Birbirimize bol bol dua etmeyi unutmayalım.
UYARI: Blogumdaki resimleri ve yazıları kullanmak KESİNLİKLE yasaktır.
İlave not => Bu yazıya bu resim ne alaka diyorsanız biraz olsun içimiz ferahlasın istedim.
instagram:symakrlkn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder