5 Haziran 2015 Cuma

Neden İletişim Okumalı?


Ne okusam diye düşünenlere kendi gözümden iletişimi fakültesi.... Düşünmeyenlere de bizi anlamaları için bir kaç öneri.
 İletişim okumanın en güzel yanlarında biri ders çalışırken genel kültürünüz artar. Ne biliyim Kim Milyoner Olmak İster’de doğru cevabı bilemezsenizde şık eleyebilirsiniz. Karşınıza geçip boş boş atan insana ‘’evet canım aynen öyle’’ diyebilirsiniz. Hukuktan ekonomiye, fotoğrafçılıktan bilişim teknolojisine kısaca her konuda bir fikriniz olabilir. İnsanlar size ''gazeteci olup napıcaksınn?'' dediklerinde ''evet haklısın'' diyecek erdeme sahipsinizdir. Ve siz 4 yılınızı bu okula adasanız da bir gün hayran kitlesi delirmiş bir şarkıcı gelir ve asla sizin olmayan o gazetedeki köşenizi alacaktır bilirsiniz.
 Diğer insanlar gibi bakmazsın dünyaya, duvarlarını yıkarsın. Hem okur hem çalışırsın. Bazı kurumlar hakkında asla haber yapamazsın. Özgür basını savunan hocalardan biri gider öbürü gelir. Sınıftaki hiç kimse asla boşa atmaz. 2-3 yıl öncesini geç 20 yıl öncesinden dün gibi bahseden insanlarla doludur sınıf.  Final zamanı kaç sayfa not okuduğunu bilemezsin. Bir dil bilmeyi geç en az 2-3 dil öğrenmeye çalışırsın. Çift anadal, yandal programlarına kayıt olmak için çabalarsın.
 Kısaca ne biliyor musunuz? Herkes doktorundan, ekonomistine, modacısından, edebiyatçısına, hukukçusuna... kime sorsan bir gazetede köşe ister kendine ve sizin bunların hepsiyle başa çıkabilecek kadar donanımlı olmanız gerekir. Psikolojik savaşa hazır olmalısınızdır.
‘’Ne kadar okursanız okuyun, asla bilginin bitmeyeceğini öğrenirsiniz’’
 Dipnot: Bu 4 banklık bahçenin 4 mevsimini görmek ve ıhlamur yokuşunu tırmanmak da bir sebep olabilir tabii :)
UYARI: BLOGUMDAKİ YAZILARI İZİNSİZ KULLANIMI YASAKTIR!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder