17 Ekim 2014 Cuma

Çikolata Mevsimi

Eylül, Ekim derken Kasım kapıya dayandı bile. Vizeler, sınavlar, ödevler bitmek bilmez oldu. Sabah giydiğimizle akşam terlerken; ertesi günde giymediklerimize yanar olduğumuz bir mevsimdeyiz.

Salı günü terleyip serinletecek bir limonata; Çarşamba günü üşüyüp içimizi ısıtacak sıcak bir çay, kahve, çikolata arar olduk. Yazın kötü yanlarından biridir dışarıya koysan eriyen, dolaba koysan tiksinçleşen çikolatalar. Yani çok şükür kıvamında çikolataya da kavuştuk. Yaz gecelerinde rüyasında çikolata gören biriyim önemli bir husus benim için çikolata.
İçeceğini, yiyeceğini, dondurmasını kısacası her şeyini çikolata ile yiyen tiplerdenim. Ekim'den Mart'a kadar olan süreç "Çikolata Mevsimi". Ne sonbahar, ne kış...
Mesela uzun ders aralarında bir bardak sıcak çikolatayla o aya ait dergileri okumak en büyük zevklerim arasında. Dergi demişken aldığım dergilerden de bahsedip yazımı noktalayayım. Yaklaşık altı aydır çıkan "Lacivert" sevdiklerim arasında. Maalesef çok düzensiz çıkan ama çıktımı da hakkını veren "Genç Beyin" gerçekten çok değerli. Tüm bildikleriniz tarih olacak sloganıyla hareket eden, "Derin Tarih"i de önerebilirim. Bu ay 2 yeni dergi daha aldım biri TÜBİTAK'ın çıkardığı "Bilim Teknik" diğeri 9 yıldır aralıksız çıkan "Genç". Bu iki dergi hakkındaki görüşlerimi de ileriki yazılarımda belirtirim.
Hepimize bol sıcak çikolatalı, kültür dergili kışlar :)
Şeyma KURALKAN
                  instagram.com/symakrlkn
facebook.com/zamanedenemeleri
UYARI: Blogumdaki yazıları, resimleri kullanmak, kesinlikle YASAKTIR!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder